6

Att njuta av livet!

Jag lovade att nästa hundträningsinlägg skulle handla om konsten att lägga upp träningen i lagom stora steg. Ni får vänta lite till på det inlägget och i stället hälsa på i min ljuvliga semestervardag… 

Som många kanske vet så har jag ingen egen hund just nu, eftersom jag inte har möjlighet att ha någon hund boende hemma för tillfället. I stället har jag min älskade ”daghund”, den engelska settern Oskar, som är med mig på jobbet, kurser, tävlingar och ibland på landet. Men nu är hans familj bortrest så jag har inte träffat honom på flera veckor och jag har galen Oskar-abstinens. Då passar det extra bra att jag får låna min väninnas fina borderterrier Helge medan hans familj är på semester så att jag får chansen att ha ”egen” hund ett tag.

Varje gång Helge är i Glada Jyckars butik så försöker han sno en sån här gris. Nu fick han en i present när vi hämtade honom.
Varje gång Helge är i Glada Jyckars butik så försöker han sno en sån här gris. Nu fick han en i present när vi hämtade honom. Grisen ser lite desperat ut… 😀 

Efter några fantastiskt roliga men intensiva jobbdagar med valpkurser och privatträningar så är det skönt att komma ut på landet och njuta av lugnet. Jag har en rejäl inbox att beta av, men varvar arbetet med avkoppling och mys. Helge hjälper mig att inte fastna vid datorn och i stället njuta av livet! Det är fantastiskt vad en hund gör för välmåendet och hälsan!

Helge myser i solstolen nere på bryggan.
Helge myser i solstolen nere på bryggan.

Vi har mycket att lära oss av hundarna när det gäller ”mindfulness” och närvaro i nuet! Jag har så lätt att fastna i tankar om gårdagen eller framtiden… Det är så lätt att alltid vara på väg någonstans mentalt… Det finns alltid något som bara ska fixas innan jag kopplar av en stund. Med en vovve som läromästare är det lättare att stanna upp och njuta!

I morse vaknade vi till en klarblå himmel. Helge sitter på farstutrappan och filosoferar.
I morse vaknade vi till en klarblå himmel. Helge sitter på farstutrappan och filosoferar.

Vi hittar på massor av små äventyr här och idag tog vi lillbåten till Furusund och köpte glass. Glass är gott säger Helge!

Jag och Helge sitter i fören och känner vinden fladdra i håret.
Jag och Helge sitter i fören och känner vinden fladdra i håret.

 

I början var det lite läskigt, men snart slappnade Helge av. Albin körde oss tryggt över havet...
I början var det lite läskigt, men snart slappnade Helge av. Albin körde oss tryggt över havet…

 

Glass är gott! Och livet är till för att njutas!
Glass är gott! Och livet är till för att njutas!

2 reaktioner till “Att njuta av livet!”

  1. Hela familjen läste ditt fina inlägg om bla Helge igår o den ena efter den andra suckade o gnydde lite av lycka att han har det så bra! Vi saknar vår älskling obeskrivligt mycket! Tack från oss o pussa Helge❤️

Kommentarer inaktiverade.