Kicki Fellstenius, Fotograf Anders J Larsson

Om mig – Kicki Fellstenius

Vad kul att du hittat till min blogg! Här kan du följa mig i min vardag som hundcoach, hundpsykolog, entreprenör och människa!

Bloggen handlar mycket om hundar och hundträning, men också om andra saker som ligger mig varmt i hjärtat, som exempelvis att driva företag, att hitta spännande samarbeten, att vara delaktig i människors och hundars utveckling, att ta ansvar för min egen fysiska och mentala utveckling och en massa annat. Jag hoppas kunna inspirera både hundägare och andra människor som vill följa sitt hjärta i olika delar av livet!

Vem är då jag? Redan 1991 utbildade jag mig till instruktör och grundade hundträningsföretaget Glada Jyckar, men då som fritidssysselsättning vid sidan om studier och jobb. Efter en 20-årig karriär som utbildare, projektledare och chef i IT-branschen bestämde jag mig för några år sedan för att följa mitt hjärta och satsa fullt ut på hundverksamheten. Jag vidareutbildade mig till hundpsykolog och sa upp mig och sa därmed hej då till en trygg, välavlönad anställning. Ett beslut jag inte ångrat ett ögonblick! Visst har jag tvivlat ibland, men allt positivt väger upp osäkerheten av att vara egen.

Kicki Fellstenius, Fotograf: Anders J Larsson
Kicki Fellstenius, Fotograf: Anders J Larsson

Utifrån kan det tyckas att jag gjort ett totalt lappkast i livet, men faktum är att det finns många likheter mellan mina jobb i IT-branschen och det jobb jag gör nu. Jag har alltid jobbat med människors utveckling i kombination med administration, försäljning, marknadsföring, organisationsutveckling, budgetarbete och allt annat som hör både en chefstjänst och egenföretagandet till. I nuläget jobbar jag dock med en vansinnigt mycket roligare ”produkt”, eftersom jag bytt dokumenthanteringssystem mot hundar! Fortfarande handlar mitt jobb i första hand om att få människor att utvecklas, eftersom det är människans utveckling och kunskap som är nyckeln till hundens utveckling! Det finns dessutom fantastiskt många paralleller att dra mellan hundträning, ledarskap och föräldraskap. Om mina medarbetare visste hur mycket hundpsykologi jag använt på dem genom åren så skulle jag troligtvis bli anmäld till någon kränkningsombudsman. Som tur är står jag för en positiv och hänsynsfull hundträningsfilosofi (likväl som ledarskapsfilosofi och föräldrafilosofi)!

GladaJyckar_Logo_Stående

I dagsläget består Glada Jyckar av mig och mina två kollegor, Sadie och Stina. Tack vare alla fantastiska hundar och hundägare har vi fullt upp med både kurser, privatträningar och andra aktiviteter. Jag själv håller fortfarande en hel del kurser, men trivs allra bäst när jag får jobba med privatträningar och hitta lösningen på enskilda hundfamiljers behov, oavsett om det handlar om jobbiga hundproblem som rädsla eller aggressivitet eller om det handlar om att hitta möjligheter till meningsfull sysselsättning trots att matte eller husse jobbar oregelbundna tider eller dygnet runt. Inget problem är för stort eller för litet för att lösas. I allt jag gör är jag mån om att hitta lösningar med stor respekt och värme både för människa, hund och omgivningen.

cropped-lattematten_workout_logo-220x300

Parallellt med Glada Jyckar driver jag även Lattematten Workout tillsammans med hälsocoachen/PT’n Malin Nylén och PT’n Fatima Ekekrantz. Lattematten Workout är ett helt nytt och unikt träningskoncept som riktar sig till storstadsmattar, där man på ett kul sätt kombinerar kondition, funktionell styrka och balans för den egna kroppen, med följsamhets- och kontaktövningar med hunden. Lattematten Workout är ett lättsamt alternativ/komplement till vanliga hundkurser och där vi fokuserar lika mycket på människan som på hunden.

Jag är också engagerad i diverse andra projekt och bland annat är vi från Glada Jyckar på Västerorts Aktivitetscenter (VAC) i Bromma en gång i veckan och har hundträning med deltagarna. VAC är ett aktivitetscenter för personer med psykisk ohälsa och bland annat driver de ett litet hunddagis till ömsesidig nytta för hundar och deltagare! Hundarna får jättefin och personlig omvårdnad och deltagarna får glädjen i att umgås med och ta hand om fina djur! Jag blir varm i hjärtat över den här typen av verksamhet!

Ture och Albin, Fotograf: Anders J Larsson
Ture och Albin, Fotograf: Anders J Larsson

Jag är mamma till två underbara tonårsgrabbar, Ture och Albin. Hundar är inte människor och människor är inte hundar, men som sagt, det finns många paralleller man kan dra och mycket man kan lära över gränserna. Jag har lärt mig massor av mina barn som jag har nytta av både som hundtränare, chef och i livet i stort! Och jag lär mig fortfarande!

Kicki och Trille Fellstenius, Fotograf: Anders J Larsson
Kicki och Trille Fellstenius, Fotograf: Anders J Larsson

Något år innan jag hoppade av från IT-branschen träffade jag min man och själsfrände Trille. Jag har väldigt mycket honom att tacka för att jag vågade ta steget! Han har hjälpt mig att lyssna med hjärtat och att tro på mig själv! I storfamiljen ingår även Trilles fina ungdomar Movits och Hanna samt Hannas pojkvän Pedro. Vi bor i Äppelviken i Bromma och tillbringar så mycket tid vi kan i vårt sommarhus på Blidö.

Tage hjälper mig med jobbet!
Tage hjälper mig med jobbet!

I familjen finns katten Michiko och vår lilla Beagle Tage som flyttade in hos oss i slutet av januari 2016. En cool, glad, positiv, busig, envis och vansinnigt söt liten rackare som snabbt har lindat hela familjen runt lillfingret. Här hittar du en presentation av honom. Jag har också min ”daghund” Oskar som är med mig på jobbet, kurser, träningar, tävlingar och i alla möjliga sammanhang. Oskar är en Engelsk Setter och en av de vänligaste och gladaste hundar jag träffat! Även han har nått hela vägen in i mitt hjärta!

Kicki Fellstenius och Oskar (Högfjällshundens Oskar), Fotograf: Alana Gordon
Kicki Fellstenius och Oskar (Högfjällshundens Oskar), Fotograf: Alana Gordon