Kicki Fellstenius och Oskar, Fotografi: Alana Gordon

Om bloggen

Vad kul att du har hittat till min blogg!

Syfte med min blogg

Mitt syfte med bloggen är framför allt att jag själv ska få chansen att samla tankar, skriva av mig och att dela med mig av kunskap och tankar till andra! Förhoppningsvis kan jag även få reaktioner och kommentarer på mina tankar så att jag får möjlighet att utvecklas ytterligare!

Kicki Fellstenius och Oskar
Kicki Fellstenius och Oskar

Innehåll i bloggen

Bloggen handlar i huvudsak om hundar och hundträning, men också om andra saker som ligger mig varmt i hjärtat, som exempelvis att driva företag, att hitta spännande samarbeten, att vara delaktig i människors och hundars utveckling, att ta ansvar för min egen fysiska och mentala utveckling och en massa annat. Jag hoppas kunna inspirera både hundägare och andra människor som vill följa sitt hjärta i olika delar av livet!

Kategorier i bloggen

Inom hundträning kommer jag skriva inom i huvudsak följande kategorier:

  • Hundfilosofi – Fria funderingar kring hundträning och hundhantering, samt kring vilken relation vi har/vill ha till våra hundar.
  • Hundträning – Tips och råd om hundträning, både angående vardagslydnad, nyttig aktivering och ”problemlösning” som exempelvis hur vi hanterar hundar som är arga, rädda, jaktgalna, etc.
  • Hundhistorier – Berättelser om hundar och deras familjer, tagna ur min vardag som hundpsykolog och hundcoach.

Inte bara hundrelaterat

Utöver hundrelaterat så kommer jag också skriva om:

  • Personlig utveckling – Funderingar kring hur vi människor kan utvecklas och ta ansvar för vårt eget och andras välbefinnande samt vår gemensamma värld!
  • Entreprenörsskap – Hur bygger man ett lönsamt och välmående företag utifrån sin dröm? Hur når man ut till kunder? Hur får man ihop pusslet när man både är hundcoach, städerska, ekonom, administratör, säljare, marknadsförare, personalansvarig, IT-ansvarig, etc, etc?

Mina nycklar till hundträning

Om du är ny på bloggen kan det vara en bra start att läsa igenom min serie hundträningsinlägg, där jag går igenom mina grundläggande ”nycklar till hundträning” som jag anser är generella och kommer igen vad man än vill lära sin hund. Samma nycklar gäller oavsett om du vill lära hunden att gå fint vid sidan när ni passerar en annan hund, att prestera på tävling eller att sluta morra åt främmande personer. Exakt vad nycklarna innebär i praktiken kan dock variera från situation till situation och hund till hund!

Jag kan och vill inte göra anspråk på att dessa nycklar är ”mina” i bemärkelsen att de innehåller unik kunskap som bara jag besitter eller som jag själv har kommit på. Tvärtom är de grundade på all den kunskap om hundträning som jag samlat på mig genom åren via utbildningar jag gått, böcker och rapporter jag läst, föredrag och konferenser jag varit på, diskussioner jag haft med andra duktiga hundmänniskor, samt inte minst genom egna erfarenheter i samband med de kurser, privatträningar och problemutredningar jag hållit i och de hundar jag själv hanterat och tränat.

Att jag ändå väljer att kalla dem för ”mina nycklar” beror på att jag vridit och vänt på den kunskap jag fått till mig, plockat ut essensen i den och paketerat den och formulerat dessa nycklar på ett sätt som jag upplever att människor lätt tar till sig. Genom dessa nycklar blir det lätt att resonera om och hitta lösningar på olika hundproblem eller hundträningssituationer. Jag undviker medvetet fackuttryck och ”hundnördspråk” och använder liknelser och exempel från både hund- och människovärlden för att det ska vara lätt att sätta sig in i hundens situation och förstå vad den behöver för att lyckas med det vi vill att den ska lyckas med.

Du själv är ansvarig för hur du hanterar din hund

Det finns många olika sätt att träna hund och det finns alltid risk för missförstånd och misstolkningar. Jag vill därför uppmana alla som läser mina inlägg att inte följa några råd eller på annat sätt agera utifrån det ni läser om ni inte känner att det jag skrivit känns rätt! Var och en är ansvarig för vad den gör mot sin hund och oavsett hur säker jag eller någon annan erfaren hundmänniska verkar på sin sak, så ska ni bara följa råden om det känns rätt för er! Våga lita på ditt eget huvud, hjärta och mage och ta till dig de råd som känns bra!

Alla inlägg om nycklarna

Inläggen om nycklarna är under arbete och kommer listas här efter hand. Du kan också söka på etiketten ”nycklar till hundträning”.

Vill du vara säker på att inte missa något blogginlägg? Klicka på Prenumerera på bloggen så får du ett mail så fort det kommer ett nytt inlägg.

Om mig i korthet: Jag är hundpsykolog, hundcoach, entreprenör och människa! Jag driver hundträningsföretaget Glada Jyckar, hund- och matteträningskonceptet Lattematten Workout (tillsammans med Malin Nylén och Fatima Ekekrantz) och är involverad i en massa andra roliga projekt och aktiviteter. Jag har en bakgrund med karriär inom IT-branschen, men jobbar heltid med hundträning sedan ett antal år tillbaka. Jag gick Anders Hallgrens hundinstruktörsutbildning 1989 och fick då chansen att lära mig av några av hundbranschens absolut bästa; Anders Hallgren, Lars Fält, Eva BodfäldtMarie Hansson och Marie Fogelquist. 2013 tog jag dessutom examen som hundpsykolog i Hundens Hus regi. För en mer utförlig beskrivning av mig är du välkommen att läsa under rubriken Om mig ovan, eller på Glada Jyckars webbsida

Kicki Fellstenius och Happy, Fotograf: Anders J Larsson
Kicki Fellstenius och Happy, Fotograf: Anders J Larsson

Kommentera